Mijn Geschiedenis Deel III

Na in de zomer van 2006 de Arrows Maxx Speed zeilen gekocht te hebben, ook kleine maten was het de bedoeling om er ook een klein board bij te scoren. Uiteraard wou ik voor Starboard gaan aangezien de 2 voorgaande boards ook starboards waren. In Nederland was ik niet zo blij met de starboard importeur zijn visie, aangezien op testdagen gewoon de meest imagematige macho surfers er stonden te promoten, dit past totaal niet bij mij. Ik ben meer van van ‘Action speaks Louder’. Maargoed, ik ging dus in Duitsland vragen wat een Starboard Isonic 87 met 50 zou kosten, deze waren net uit, en ik kwam op iets van 1100,- per stuk. Ik had de hele zomer zitten werken en ook voor en na school bij mijn vader bij zitten klussen. Daarmee had ik ruim 2500,- euro weten verdienen, ik kon de starboards betalen.
Maar ik vond het niet de moeite waard meer om mijn progressie toe te wijden aan starboard. Ik mailde vervolgens een aantal kleinere merken, daarvan was eigenlijk een merk waar de communicatie heel helder en duidelijk was, Carbon Art boards. Deze zagen wel iets in om wat van deze boards in speedverslaafd Nederland te krijgen, samen hebben we een mooie deal gemaakt! Ik koos voor de Carbon Art Speed 44 en 50.
Carbon Art boards was de eerste goede stap voor mijn speedprogress, deze boards maakten het uiteindelijk veel makkelijker om hard te gaan. Ik weet nog wel de eerste surfsessie op mijn CA SP44 &50, ik heb ze het eerst gevaren op een matige horst dag, max 20kn wind. Ik kon op beide boards wegkomen! Alleen was de ervaring niet zo verpletterend als verwacht, de boards voelden heel snel aan, de eerste run op de CA SP50 ging ik op gps 55, en ik dacht door de geluidsbariere te gaan… Later toen ik de boards doorhad wist ik wat voor speedmonsters ik had geimporteerd…
Bij de CA Boards hab ik tectonics falcon F1 24,26,28,30 besteld, vinnen die mij vooral geholpen hebben om mijn techniek te verbeteren.
Na een tijdje op de CA boards gevaren te hebben, kreeg ik contact met Chris Lockwood, hij adviseerde mij om de Arrows zeilen te gaan vervangen, als ik naar de top wou. Alleen was dit niet zo makkelijk voor me, ik kon namelijk niet nieuwe speedzeilen betalen! KA sails hadden ook helaas geen aantrekkelijke offer voor mij, dus met de gedachte om de zeilen te vervangen liep ik al zo’n 2 maanden rond, en toen gebeurde het…
26-06-2007
Van al mijn arrows zeilen had ik er eentje nog nooit gebruikt, de 5.1… Ik had dan ook geen idee of dit zeil beter/slechter zou zijn, maar op de kant had ik een bovengemiddelde bolling erin getrimt, en een bovengemiddelde twist + hoekverdraaiing.
Als board koos ik natuurlijk de CA SP44, aangezien Hans Kleingeld heeel veel wind had voorspelt. Nou ik ging het water op en na een aantal runs trok ik vrij gemakkelijk een 70’er, nouja ik dacht dit smaakt naar meer. Wel moet ik er eerlijk bij vermelden, de 70’ers moest ik halen de de hardste vlagen ik die dag, de vlagen waarbij je zowat van de board af gegooid werd. (Met mijn huidige gaastra zeilen gaat dit nu iets makkelijker) Maargoed, de snelheid stegen en na een tijdje had ik 2x 75,7kmh max + een heleboel 70tigers. Aangezien de wind afnam ging ik naar de kant, aftuigen, en richting huis. In de auto dacht ik: Misschien is dit wel een 70+ gemiddelde, maar dat leek mij eigenlijk vrij sterk… Thuis bij het uitlezen was het dan toch waar… 71.18kmh gemiddeld 77kmh /2sec max.
Die dag had ik Martin van Meurs ook even op mijn CA SP44 laten varen, ik dacht dan kan hij voelen wat hij ervan vind. Toen hij terugkwam met het bericht zojuist de eerste run over de 80kmh te zijn geweest (met een Maui Sails TR-3) wist ik zeker dat de zeilen moesten worden gewisseld. Vrij kort daarna had ik de Maui Sails importeur gemaild, helaas zoals ik verwacht had waren die door hun sponsorbudget heen…
Ongeveer een maand na mijn supersessie ging ik naar de hoge Noordenmeeting, daar stonden 3 merken die misschien wel in mijn smaak konden vallen. Ik begon met de Gaastra Vapor 6.5 (’07), en al meteen op het eerste rak voelt het zeil heel goed, ik ben erg verbaast dat over de vaareigenschappen. Daarna nog 2 merken gepakt maar deze hadden veel minder power in het onderste bereik (er was weinig wind…). Ik had de mazzel dat Gaastra wel geintresseerd was als ik een paar goede resultaten had, en die kwamen er. Bij gaastra hoorde natuurlijk een shopsponsor, en dit was natuurlijk http://www.kater.nl/ dit was de shop waar ik mijn eerste surfzeil kocht!
Met de Gaastra zeilen, Carbon Art boards en tectonics vinnen heb ik in de USM 2007 een overall plaats op de 8e plek weten te krijgen, wat ik een heel goed resultaat vind gezien het niveau van alle riders. De beste USM was de laatste nr. 3, ik had die dag totaal geen zin, maar ging toch maar omdat de condities wel eens goed konden zijn. En de condities waren goed genoeg om mijn PR’s te verbreken, nieuwe average van 72,02kmh, dit was goed voor een 4e plek.

Na de USM had ik nog een paar surfsessies, een daarvan was met Peter de Wit, en na die sessie was ik ervan overtuigd dat select vinnen de toekomst hebben. Ik ben dan ook zeer blij dat Select mij wou sponsoren. Ik heb mijn nieuwe vinnen begin 2008 opgehaald en ben benieuwd wat voor snelheden deze verandering gaat brengen!